Review: Golden Earring nog steeds op dreef

Golden Earring – Heineken Music Hall – 10 november 2006

Een aantal weken geleden ben ik via vrienden in het bezit gekomen van een kaartje voor het concert van de Golden Earring in de HMH. Aangezien ik deze band ondanks hun lange bestaan nog niet in levende lijve had mogen bewonderen, leek me dit een mooie kans, en niet in de laatste plaats omdat de HMH een geweldige akoestiek heeft.

De verwachting was dat ze een elektrisch optreden zouden geven, maar onverwacht bleek het toch een akoestisch optreden te zijn. Het optreden werd verdeeld over twee sets van ongeveer drie kwartier tot een uur. Hierin kwamen alle klassiekers langs plus een aantal wat minder bekende nummers.

De sfeer in de zaal was helemaal top! Ook het geluid was geweldig. Zelden heb ik in de HMH zo goed geluid gehoord. En natuurlijk was de band ook helemaal geweldig! De mannen speelden met heel veel vuur en gaven machtige solo’s weg.

Het hele optreden had eigenlijk meer één klein minpuntje: de lichtshow. Deze was bescheiden maar op één punt heel erg storend. Er werd namelijk heel erg veel gebruik gemaakt van stroboscooplichten. Dit is ongelooflijk irritant als je meer naar achteren in de zaal zit.

Al met al was het concert helemaal top en ben ik blij dat ik de Golden Earring eindelijk een keer live heb mogen bewonderen.

(Originally posted on my Last.fm journal)