Ilse DeLange signeert nieuwe album “Next To Me” bij FAME

Wat een drukte...! (Foto door @susiwan)

Op 26 augustus organiseerde FAME Megastore in Amsterdam een signeersessie met Ilse DeLange om de release van haar nieuwe album “Next To Me” te vieren; een dag voor de officiële release. Ruim drie weken geleden las ik hierover in de nieuwsbrief van FAME die ik in mijn mailbox ontving. Binnen tien minuten had ik mijn aanmelding verstuurd (leve de smartphone met mobiel Internet!) en de volgende dag kreeg ik bericht dat ik met een introducé op de gastenlijst stond. Kijk, daar wordt ik blij van!

De signeersessie zou om 21:30 uur beginnen. Wij kwamen iets voor die tijd aan bij FAME en zagen al een behoorlijk grote groep van meer dan honderd mensen voor de deur staan te wachten. Na een minuut of tien ging de deur open en werd iedereen stuk voor stuk gecontroleerd op de geprinte uitnodigingsmail en binnengelaten.

We zijn nog niet aan de beurt geloof ik...

Cadeautje van FAME

Gelijk na binnenkomst werd iedereen een tasje overhandigd met daarin het nieuwe album “Next To Me”. Hierbij werd ons meteen meegedeeld dat het album gratis ter beschikking werd gesteld door FAME Megastore ter ere van het 20-jarige bestaan van de zaak. Dat was alvast een mooie binnenkomer!

Na een tijdje wachten in de winkel kwamen we tot de conclusie dat het nog wel even zou gaan duren. Een kwartier later waren we namelijk pas 2 meter vooruit gekomen in de rij met mensen die stond te wachten op een handtekening van ‘onze’ Ilse. Gelukkig was de catering goed verzorgd en was er keus genoeg; van frisdrank tot bier of zelfs een glaasje Prosecco.

Bijna aan de beurt!

Ilse stralend middelpunt

Toen we na ruim een uur(!) wachten uiteindelijk boven aan de trap van de rechtervleugel van de winkel stonden en bijna aan de beurt waren, werd meteen duidelijk waarom het allemaal zo lang duurde. Ilse was namelijk in een hele goede bui en stond iedereen stuk voor stuk te woord met een gezellig praatje, alsof ze je al jaren kende. Ze was overduidelijk het stralend middelpunt en ze genoot zichtbaar van alle positieve aandacht. Een door FAME ingehuurde fotograaf zette na elk kort onderhoud de fans samen met Ilse op de foto.

Fotomoment met Ilse

En dan na bijna anderhalf uur wachten waren wij aan de beurt voor een handje, een handtekening en een praatje. Voor de gelegenheid had ik “The Great Escape”, mijn favoriete album van Ilse, meegenomen om die ook te laten signeren als aandenken. De liedjes op dat album heeft ze samen met Patrick Leonard geschreven: een geweldige songwriter en producer die o.a. met Madonna, Roger Waters en Natalie Imbruglia heeft gewerkt.

De score aan het eind van de avond

Patrick Leonard

Tijdens ons praatje met Ilse zei ze dat ze hele goede herinneringen had aan de schrijfsessies en de opnamen voor “The Great Escape”. Ze wist zelfs te vertellen dat ze wellicht in de nabije toekomst weer met Patrick Leonard gaat schrijven. Ze hebben elkaar een tijdje geleden telefonisch gesproken en de interesse om weer een keer  samen te werken is wederzijds. Wat mij betreft is dat geweldig nieuws! Hopelijk kunnen we op het volgende album (of 8-track) al van de resultaten van deze collaboratie genieten. Nadat we met Ilse op de foto waren geweest zat de signeersessie er voor ons op en was het tijd om huiswaarts te gaan. Erg leuk om een keer mee te maken!

Eerste indruk “Next To Me”

En wat ik van het album vind? Een review schrijven na slechts twee luistersessies is meestal geen goed idee omdat een nieuw album dan nog niet zijn plaats heeft gevonden naar mijn mening. Een eerste indruk kan ik wel geven. De liedjes zijn absolute oorwurmpjes en heel gevarieerd. De sound neigt voor mijn gevoel wat naar haar tweede album “Living On Love” wat met name komt het veelvuldig gebruik van de pedal steel en de banjo die op twee nummers langs komt. De pedal steel klinkt overigens prachtig op dit album. Enige minpuntje: acht liedjes vind ik eigenlijk te kort, ook al is de kwaliteit van die acht nummers erg hoog.

2 thoughts on “Ilse DeLange signeert nieuwe album “Next To Me” bij FAME”

  1. Theo,

    leuke blog man.
    Ga er vanavond even voor zitten om het album ook te luisteren.

    groeten,
    Martin.

Comments are closed.